Fietsen

Op het gebied van fietsen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Bij de aanschaf van een fiets kan daar uiteraard rekening mee gehouden worden. Fietsen bepalen niet alleen het stadsbeeld, waar mensen zich op een comfortabele manier verplaatsen om naar en van het werk te komen of om boodschappen te doen. In dat beeld komen uiteraard veel stadsfietsen naar voren. Fietsen kan namelijk ook op een hobbymatige manier worden uitgevoerd, waarvoor een racefiets, toerfiets of mountainbike ideaal is. Wie graag ondersteuning wil hebben tijdens het fietsen, kan zelfs de keuze maken voor een elektrische variant. Naast de keuze voor een specifiek fietstype kan er bij de aanschaf van fietsen met nog een aantal punten rekening worden gehouden.

Koopadvies fietsen

Naast damesfietsen en herenfietsen zijn er ook zogenaamde unisexmodellen beschikbaar, waarbij een stang in het midden van het fietsframe ontbreekt. Dit soort fietsen hebben een lage instap en biedt als voordeel dat zowel de man als de vrouw er gebruik van kan maken. Een fiets delen in een huishouden behoort dus tot de mogelijkheden. Met betrekking tot het materiaal van fietsen kan er onder meer een onderscheid gemaakt worden tussen een aluminium frame en een stalen frame. Een frame van staal is solide en duurzaam en een frame van aluminium heeft weer het voordeel degelijk en licht in gewicht te zijn. Bij sportieve fietsen wordt er tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van zogenaamde carbonframes.

Fiets kopen

In elke grote stad zijn wel rijwielhandelaren te vinden, waar je een fiets zou kunnen kopen. Nergens is het aanbod van fietsen echt zo groot als via internet. Online worden er fietsen aangeboden van allerlei merken en met een terugtraprem of met versnellingen. Er kan bovendien in een specifieke prijsklasse worden gezocht net als dat het complete aanbod van bijvoorbeeld kinderfietsen in één categorie te vinden is. Maak je keuze uit het grote online aanbod van fietsen en laat de fiets simpel thuis bezorgen.